Ön itt van: Home  Hírek 
01.05.2017

Dr. Peter Hofmann bekerül a Christian Koenen GmbH, KOENEN GmbH és a Christian Koenen Kft. ügyvezetésébe


Dr. Peter Hofmann 2017. május 1-vel bekerül a Christian Koenen GmbH, KOENEN GmbH és a Christian Koenen Kft. ügyvezetésébe Ő lesz a felelős az operatív üzletvitelért.

Dr. Peter Hofmann a Bécsi Műszaki Egyetem jelenlegi Anyagkémiai Intézetében fizikai kémia szakon végzett egyetemi tanulmányokat és ott doktorált a "Nano anyagok, a felületi struktúra valamint a fizikai/kémiai tulajdonságok vizsgálata" témában. A tanulmányok befejezése után a félvezető-, szolár-, LED- és vékonyréteg technológia területén tevékenykedő MKS Instruments, Inc. USA elnevezésű amerikai hightech vállalat részeként működő MKS Instruments Deutschland GmbH cégnél indította a karrierjét. Ott sok éven keresztül sikeres ügyvezető és értékesítési vezető volt. Dr. Peter Hofmann egyedüli felelőse volt a kontinentális Európa összes üzleti területének, és közvetlenül az USA-beli konszern csúcsvezetésnek tartozott beszámolási kötelezettséggel. Tevékenységének súlypontjait képezték ezen kívül a helyi gyártás, az új termékfejlesztések, a szerviz üzletág valamint a tovább intenzifikált üzleti terület fejlesztések (a forgalom növelése, hatékonyságnövelések, belépés új ipari piacokra).

„Dr. Peter Hofmannal egy rendkívül tapasztalt, széles látókörű és a műszaki területen jártas ügyvezetőt sikerült megnyernünk." mondja Christian Koenen. Rendkívüli alkalmassága folytonos életpályáján, egy nemzetközi technológiai konszernnél végzett 20 éves tevékenységén és az átlagosan 100, nagyrészt sok évig ott dolgozó munkatársának az irányításán mérhető le. Különösen kitűnik a nyitott fellépése, szakmai hozzáértése, erős elkötelezettsége, céltudatossága, megoldásorientált cselekvése és teamképessége valamint az, hogy szeret az emberekkel és a technikával foglalkozni.

„Az innováció az a téma, amit nagyon a szívemen viselek, és ami a Christian Koenen GmbH, KOENEN GmbH és a Christian Koenen Kft. számára szerte a világon fontos. Az innováció nemcsak új termékek fejlesztését jelenti, hanem a folyamatokra, módszerekre és a megközelítési módokra is vonatkozik minden üzleti területen." mondja Peter Hofmann. A magam részéről ahhoz szeretnék hozzájárulni, hogy a Christian Koenen GmbH, a KOENEN GmbH és a Christian Koenen Kft. a jövőben is sikeresen haladjon tovább az eddig megtett úton.


© Christian Koenen Kft. 2018